Na traci izbornika odaberite Postavke, zatim Korisnici kako biste pristupili popisu korisnika povezanih sa Vašim poduzećem.
Prvi korisnik koji je registrirao Vaše poduzeće u Parri će biti naveden s ulogom 'Owner' (vlasnik) poduzeća. Uloga vlasnika može prijeći na drugog korisnika jedino prijenosom vlasništva.
Druge korisnike možete dodati na sljedeći način:
Klikom na „+ Dodaj korisnika“ otvorit će se prozor za unos podataka.
2. Odaberite ulogu Admin ili Računovođa iz padajućeg izbornika. Ove uloge nemaju ograničenja pristupa, no ne mogu obrisati vlasnika niti prenijeti vlasništvo te obrisati poduzeće.
3. Upišite email adresu i potvrdite ju ponovnim upisom.
4. Kliknite na „Pošalji ključ“.
Aktivacijski ključ će biti poslan na email adresu dodanog korisnika zajedno s uputom za pristup Parri. Aktivacijski ključ vrijedi 24h sata, te je nakon isteka potrebno izdati novi.
Napomena: Ograničenje broja korisnika ovisi o odabranom Parra paketu pretplate.
Start paket: maksimalan broj korisnika je 1 + 1 licenca za računovođu (korisnik s ulogom "Računovođa"). Nije moguće dodati druge korisnike uz plaćanje. Za veći broj korisnika možete unaprijediti pretplatu na Biz ili Pro paket.
Biz paket: maksimalan broj korisnika je 3 (što uključuje i korisnika s ulogom "Računovođa"). Moguće je dodati više korisnika uz naplatu od 2 EUR+PDV /mjesečno po korisniku.
Pro paket: maksimalan broj korisnika je 10 (što uključuje i korisnika s ulogom "Računovođa"). Moguće je dodati više korisnika uz naplatu od 2 EUR+PDV /mjesečno po korisniku.
Izdavanje novog aktivacijskog ključa
Na traci izbornika odaberite „Postavke“ zatim „Korisnici“ kako biste pristupili popisu korisnika povezanih sa Vašim poduzećem.
Klikom na tri točkice na kraju retka s imenom korisnika prikazat će se opcije za korisnika:
Klikom na Generiraj aktivacijski ključ otvorit će se prozor za provjeru emaila korisnika i potvrdu slanja novog ključa. Ukoliko je email točan, kliknite Pošalji. Novi aktivacijski ključ će stići na email adresu korisnika.
Kako obrisati korisnika?
Na traci izbornika odaberite „Postavke“ zatim „Korisnici“ kako biste pristupili popisu korisnika povezanih sa Vašim poduzećem.
Klikom na tri točkice na kraju retka s imenom korisnika prikazat će se opcije za korisnika:
Klikom na „Obriši“ otvorit će se prozor za potvrdu brisanja korisnika. Klikom na „Da“, korisnik će izgubiti pristup Vašem poduzeću u Parri.
Kako promijeniti ulogu korisnika?
Jedino korisnik s ulogom 'Owner' ima ovlasti promijeniti ulogu svim postojećim korisnicima, a korisnik s ulogom "Admin" može promijeniti ulogu svim drugim korisnicima osim samome sebi i vlasniku ('owner'). Korisnici s ostalim ulogama ne mogu upravljati ulogama korisnika.
Moguće je urediti ulogu isključivo aktivnim korisnicima. Ako je korisnik neaktivan, mora se registrirati ili povezati poduzeće.
Za promjenu uloge, potrebno je na traci izbornika s lijeve strane otvoriti "Postavke", te odabrati "Korisnici". Otvorit će se popis korisnika gdje promjenu uloge možete izvršiti na sljedeći način:
Kliknite na tri točkice u retku gdje se nalazi korisnik kojem želite promijeniti ulogu.
U padajućem izborniku odaberite opciju "Uredi korisničku ulogu".
Otvoriti će se prozor 'Uređivanje korisničke uloge' u kojem možete odabrati željenu ulogu iz padajućeg izbornika.
Spremite promjene.
Klikom na „Spremi promjene“, korisnik će imati ovlasti novo-odabrane uloge.








